Ako mať dlhé a zároveň zdravé vlasy bez strihania?

Poznáte to. Chcete mať čo najdlhšie a najzdravšie vlasy, no bez strihania. Sen každej ženy. Samozrejme, bez starostlivosti a snahy je to len nesplniteľný sen. No ak budete vedieť ako na to, tak sa nemusíte báť o to, že by vám krásne dlhé vlasy nenarástli. Je to skôr beh na dlhé trate ako šprint, no keď budete trpezlivá, výsledky sa určite dostavia.

Ako mať dlhé a zároveň zdravé vlasy bez strihania
Zdroj: unsplash.com

Vyhýbajte sa teplu

Nemyslíme tým samozrejme slnko v lete alebo kúrenie v zime. Mali by ste sa totiž vyhýbať tepelnému upravovaniu vlasov, a to či už fénovaniu, žehleniu alebo kulmovaniu. Čo sa týka fénovania, vlasy si nechajte radšej prirodzene vyschnúť, a ak sa tomu nebudete vedieť vyhnúť, využite aspoň tepelnú ochranu, ktorá je bežne dostupná. Kulmovanie môžete nahradiť tým, že si dáte na noc vlasy do vrkoča a ráno rozpustíte.

Olejčeky, správne šampóny a masky

Aj správna kozmetika na vlasy ovplyvňuje ich kvalitu. Hľadajte skôr prírodnejšiu kozmetiku, a keď nie, tak aspoň kozmetiku bez sulfátov, silikónov a parabénov. Tie vám vlasy len navonok obalia a končeky vysúšajú.

Hlavu si šampónom umývajte dvakrát a potom si nezabudnite dať masku alebo kondicionér. Šampón totiž vlas otvorí, vyčistí z neho špinu a kondicionér ho znovu uzavrie a zahladí. Na pravidelné ošetrenie potom odporúčame raz do dňa vmasírovať olejček do končekov vlasov. Samozrejme, taký, ktorý je na vlasy určený.